Školenia PZS
Školenie je určené všetkým pracovníkom, ktorí k výkonu práce potrebujú osvedčenie o odbornej spôsobilosti - pre pracovníkov pracujúcich pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov
Zabezpečíme zaškolenie zamestnancovv oblasti hygieny potravín, vzhľadom na ich pracovnú náplň a pripravíme zamestnancov na skúšky pred komisiou, ktorú zriaďujú jednotlivé RÚVZ za účelom získania potvrdenia o odbornej spôsobilosti
Školenie trvá obvykle 2 vyučovacie hodiny
(1 hod./45 min)
Školenie hygienického minima (epidem. závažnej činnosti)
Odborná inštruktáž zameraná na podporu zdravého životného štýlu ako prevencie civilizačných ochorení v rámci dní zdravia na pracovisku
Učebná osnova zahŕňa oboznámenie zamestnancov v oblastiach:
- Zásady správneho stravovania
- Základné zložky potravy
- Pitný režim
- Dôsledky nesprávneho životného štýlu.
- Civilizačné ochorenia
- Fyzická aktivita
- Mýty a fakty o stravovaní
- Medicína založená na dôkazoch
Školenie trvá obvykle 2 vyučovacie hodiny
(1 hod./45 min)
Zdravý životný štýl
Zamestnávateľ je povinný zabezpečiť pravidelné školenie dostatočného počtu zamestnancov na poskytovanie prvej pomoci
Zabezpečíme školenie prvej pomoci, prostredníctvom inštruktora prvej pomoci, berúc do úvahy špecifické podmienky pracovísk, počet zamestnancov, charakter pracovnej činnosti a podobne
Samotné školenie prvej pomoci trvá 3 vyučovacie hodiny (1 hod./45 min)
Školenie prvej pomoci
Školenie zamerané na konkrétne faktory pracovného prostredia, ktorým sú zamestnanci exponovaní počas práce v zmysle Vyhlášky 448/2007 Z.z.
Odborné školenie zahŕňa lektorskú činnosť v zameranú na:
- Účinky faktorov práce na ľudský organizmus
- Legislatíva
- Metódy hodnotenia expozície zamestnancov
- Povinnosti zamestnancov
- Povinnosti zamestnávateľa
- Opatreniana pracovisku
Školenie trvá obvykle 1 vyučovaciu hodinu
(1 hod./45 min)
Faktory práce a pracovného prostredia